ZDROWY TRYB ZYCIA 4
- 1650 Views
- Redaktor storagestandard.pl
- 7 lipca 2019
- Co trzeba wiedzieć o zdrowiu
Zatrzymaj lato na dłużej
Nadeszło gorące lato, a to pora roku obfitująca w pyszne świeże warzywa i owoce. Warto korzystać z tego, co daje nam natura. Dietetycy zalecają jedzenie, co najmniej pięciu porcji warzyw i owoców dziennie. Ma to zapewnić organizmowi optymalną dawkę błonnika, witamin i soli mineralnych potrzebną dla zdrowia. Jest wiele pomysłów na pyszne dania z owoców i warzyw sezonowych. Aby zatrzymać lato na dłużej i móc nawet zimą sięgnąć po letnie smaki, można mrozić warzywa i owoce. Przed zamrożeniem należy dokładnie umyć warzywa i owoce, osuszyć i porcjowane schować do zamrażarki. Mrożenie zapewnia produktom zabezpieczenie przed psuciem. Większość składników odżywczych zawartych w warzywach czy owocach nie ulega zniszczeniu podczas mrożenia. Jedynie wygląd może ulec lekkiej zmianie, przykładem są truskawki, które zamrożone nie tracą smaku i składników odżywczych, ale ich wygląd zmienia się. Mrozić można wszystkie letnie smaki, truskawki, fasolkę, bób, brokuły. Wszystkie te warzywa i owoce jedzone po sezonie, będą znakomitym źródłem błonnika, witamin i minerałów.

- 18 kwietnia 2022
Zdrowe włosy- jak uzyskać najlepszy efekt?
- 26 marca 2022
Jak dbać o zdrowie?
- 15 lutego 2022
Troska o własne zdrowie
- 9 stycznia 2022
Zdrowe włosy- jak uzyskać najlepszy efekt?
Jak dbać o zdrowie?
Troska o własne zdrowie
Wybieranie zdrowych produktów
Alkohol – jego wpływ na zdrowie
Sen to samo zdrowie
Zdrowe stopy- wkładki do butów
Uzależnienie na zdrowie