Odpowiednia dieta jest w stanie nie tylko zapewnić nam smukłą sylwetkę, ale również zdrowie na wiele lat. To, co spożywamy wpływa na nasze samopoczucie. Jak ułożyć prawidłowy jadłospis? To zadanie faktycznie nie jest proste, mimo to lekarze zalecają kilka prostych i uniwersalnych produktów, które spożywać można każdego dnia bez szkody dla naszego organizmu. Kluczowym produktem są jabłka. Te owoce posiadają liczne witaminy, mikroelementy oraz sole mineralne, stanowią również nieocenione źródło naturalnego błonnika. Błonnik pozwala na skuteczne usuwanie resztek pokarmu z przewodu pokarmowego i regulowanie cyklu wypróżnień. Jabłka koniecznie trzeba jeść na surowo – to najlepsza metoda na uzupełnienie węglowodanów oraz dostarczenie do organizmu dodatkowej porcji witamin. Jabłka powinny być spożywane świeże- oczywiście istnieje wiele form ich spożywania, jednak to właśnie nieprzetworzone pozwolą na przyswojenie największej ilości składników odżywczych. Wiele osób obiera jabłka ze skórki – jest to zabieg niewskazany, gdyż właśnie w skórce jest najwięcej witaminy C.